ЗА НАС

            УСЛУГИ

            СЪВЕТИ

            КОНТАКТИ

Гуми Съвети

Когато дойде време да замени гумите си, има няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да отидете за смяна на гума.

Тип гуми

Има няколко типа гуми, които да отговарят на вашите шофьорски навици, вашето превозно средство и условията на пътя, където живеете. Изборът на правилната гума е важно, защото това е мястото, където колата прави контакта с пътя. Гумите осигуряват тяга за спиране, завиване и те помагат да се абсорбират пътните неравности, за да ви даде гладко, безопасно и комфортно пътуване. 

Всесезонните гуми са един от най-популярните гуми, продавани днес. Те са предназначени за суха и мокра настилка и малко количество сняг.

Зимните гуми са специално конструирани, за да осигури сцепление на заснежените пътища. Зимните гуми имат по-агресивен дизайн на протектора, за да ви даде по-добро сцепление.

Off-road гумите са предназначени за магистрала комфорт и са достатъчно здрави, за горски терени. Те осигуряват захващане и сцепление в кал, торф и предоставят леко пътуване по магистралата.

Закупуването на гуми е голяма инвестиция, така че искамe да се гарантира, че живота им ще бъде увеличен. Ето някои съвети, които да помагат за удължаване живота на гумата, за подобряване на пробега и голямо удоволствие от пътуването.

•Трябва да проверите налягането в гумите веднъж месечно. Тъй като въздухът е газ трябва да се провери налягането, когато гумите са студени, което означава, че не трябва да сте карали колата си повече от 2 километра, или в рамките на последните три часа.

•Гумите се износмат по различен начин отпред и отзад на колата. За да извлечете максимума от вашите гуми трябва да ги сменяте на всеки 10000 км. Това ще помогне на гумите да се износват по-равномерно, което води до повишаване на безопасността.

•При закупуване на нови гуми, е важно да се направи така, че да са по двойки или  комплек от четири, тъй като смесването на нови гуми със старите или различни видове може да доведе до лоша работа и компромиси със сигурността си. Важно е също така, те да са със същия размер, рейтинг и скорост и способността за поемане на натоварването да отговаря или надвишава оригиналния капацитета на натоварване на оригиналните гуми.

Защо да изберете Великан ЕООД за ремонт и сервиз на гумите?

•Ние предлагаме най-добрите марки в производството на гуми на страхотни цени 

•Ние имаме квалифицирани специалисти, които ще ви помогнат да направите правилния избор. 

•Великан ЕООД разполага  със сервизен център за гуми, оборудван по начин, който да отговаря на вашите нужди за гуми.

•При необходимост от ремонт на гуми, поради суровите пътни условия - обадете ни се днес и нашите експерти  ще ви съдействат за правилният избор.